Navi

navinnaamak

Navi

Nimi: FI MVA V-14 PMV-17 TK1 Mirai No Ayumi Akai
Syntymäaika: 3.4.2013
Sukupuoli: Narttu
Kasvattaja: Sini Suutari
Omistaja: Jaana Sääskilahti
Sisarukset: Pörri, Yumi
KoiraNet  Shibainfo

Näyttelytulokset: Muotovalio, Voittaja-14, Pohjoismaiden Voittaja 2017
Tokotulokset: TK1, 2xAvo1
Agilitytulokset: Kisaa 3. luokassa

Terveystulokset:

Lonkat: B/B
Kyynärät: 0/0
Silmät: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia (8.3.2018)
Polvet: 0/0 (8.3.2018)
Selkä:
Välimuotoinen lanne-ristinikama: LTV0 (normaali)
Selän spondyloosi: SP0 (puhdas)
Nikamien epämuotoisuus: VA0 (normaali)

Suomen shiba ry:n vuoden toko shiba 2015.
Suomen shiba ry:n vuoden toko shiba 2016.

DSC_1569navishibatalvi16

 

 

Luonne

Navi eli Namppa, Naviska ja Numnum. Sööttishibaneitonen joka muutti luokseni asumaan kahdeksanviikkoisena kesällä 2013.
Navi on nyt vajaa parivuotiaana luonteeltaan vielä aika pentumainen. Mielenkiinnolla odotan miten luonne tuosta kehittyy, kun aika kuluu. Keskimääräisistä shiboista poiketen Navi on muita koiria kohtaan konflikteja välttävä. Muita koiria tervehditään kohteliaasti, niiden kanssa voidaan leikkiä, mutta jos toinen koira viestii murahtamalla niin Navi vain kääntyy pois, kun toista ei kiinnosta. Ihmisiä kohtaan Navi on hyvin avoin. Navi tykkää myös halimisesta (outo koira) ja on aika laumasidonnainen. Yksinolossa ei kuitenkaan ole ongelmia.

Harrastuksista

Navin kanssa on harrasteltu, kuten Ganoninkin, vähän kaikkea mitä vastaan on tullut. Navi on shibaksi aika helppo motivoitava, ruoka kelpaa, leikki kohtuullisesti mutta myös sosiaalinen palkka on jokseenkin toimiva jahka ohjaaja oppisi sitä oikein käyttämään 😉 Toisaalta taas Navilla ei ole löytynyt “suurempaa” moottoria, mikä innostaisi sen tekemään ihan täpinöissään. Agilityn harrastaminen on hieman parantanut tilannetta mutta Navilla on silti taipumusta tehdä asioita onnellisena mutta minun makuuni ilman tykkäämääni “täpäkkyyttä”, ainakin kesäisin.

Toko

Tokoa on pohjustettu pennusta asti, rauhalliseen tahtiin. Ekaan kokeeseen mentiin kun katsoin Navin olevan henkisesti siihen riittävän kypsä, mikä oli hieman yli kaksivuotiaana. Ilokseni koetilanne, ohjaajan jännitys ym. ei haitannut Navia ollenkaan vaan pieni koira teki iloisena keskittyen parhaansa ❤ Tokossa olemme käyneet kolmessa kokeessa, saaden aina ykköstuloksen ja sijoittuen kolmen parhaan joukkoon, myös piirimestaruuksissa!
Tokotulokset

Agility

Ensimmäiselle aglity kurssille Navin kanssa suunnattiin koiran täytettyä vuoden, oman mielenrauhani vuoksi. Siitä sitten on käyty erinäisiä kursseja pätkissä. Ohjaajalla on uudessa lajissa paljon opittavaa, onnemme on ollut että koiran hallintaan & motivointiin ei ole erityisesti tarvinnut kiinnittää huomiota. Senkun oppia vain. Tähän mennessä olemme käyneet muutamissa mölleissä lähinnä estämässä koejännityksen syntyä. Kaikki esteet eivät vielä ole kuosissa mutta mölleissä siitä ei ole haittaa.

Näyttelyt

Navi on varmasti joku wannabe-näyttelykoira. Haltija sen sijaan ei ihan. Niinpä näyttelyissä on käyty muutamissa. Tulokset ovat olleet hyviä ja niihin ollaan varsin tyytyväisiä.
Näyttelytulokset

e

20 months
20 months

img_3527lahtikv_mpuranen
Kuva: Marjo Puranen
Advertisements

One thought on “Navi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s